Kemi
Elektrokemisk reaktion (pH)
15. november 2005 af
2835 (Slettet)
-POL (Cu2+(aq)|Cu(s))
+pol (Mn2+(aq)|MnO4-(aq)|Pt(s))
En blanding af 0,3 g KMnO4 og lidt MnSO4 + 1 mL 0,1M salpetersyre, dette danne halvcelle A, halvcelle b: 0,0100 CuSO4 + Cu(s)
16H+ + 5Cu + 2MnO4- -> 5Cu2+ + 2Mn2+ + 8H2O
Efter 400 sekunders forløb fjernes ledningen, som forbinder elementets poler. Kobberstangen tages op af væsken og vejes. Det viser sig, at dens masse er blevet 1,90 g mindre i løbet af de 400 sekunder.
beregn den gennemsnitslige strømstyrke gennem ledningen i løbeet af de 400 sekunder.
her har jeg bestemt n(e) vha. forhold til n(Cu), har så beregnet ladninger vha. faradays konstant, og til sidst I = q/t.
MEN HVAD menes med den gennemsnitslige strøm (er det en del af formlen I = q/t?)
HER ER PROBLEMET:
Beregn pH i halvcellen A efter de 400 sekunder
16H+ + 5Cu + 2MnO4- -> 5Cu2+ + 2Mn2+ + 8H2O
Jeg kender jo n(Cu) som er fjernet efter 400 sek, så kan jeg også bestemme hvor mange n(h+) der fjernes, det trækkes fra n(H+) fra salpetersyre, og divideres med det nye volumen (ER DER IKKE ANDRE faktorer som spiller ind???)
::2835::
+pol (Mn2+(aq)|MnO4-(aq)|Pt(s))
En blanding af 0,3 g KMnO4 og lidt MnSO4 + 1 mL 0,1M salpetersyre, dette danne halvcelle A, halvcelle b: 0,0100 CuSO4 + Cu(s)
16H+ + 5Cu + 2MnO4- -> 5Cu2+ + 2Mn2+ + 8H2O
Efter 400 sekunders forløb fjernes ledningen, som forbinder elementets poler. Kobberstangen tages op af væsken og vejes. Det viser sig, at dens masse er blevet 1,90 g mindre i løbet af de 400 sekunder.
beregn den gennemsnitslige strømstyrke gennem ledningen i løbeet af de 400 sekunder.
her har jeg bestemt n(e) vha. forhold til n(Cu), har så beregnet ladninger vha. faradays konstant, og til sidst I = q/t.
MEN HVAD menes med den gennemsnitslige strøm (er det en del af formlen I = q/t?)
HER ER PROBLEMET:
Beregn pH i halvcellen A efter de 400 sekunder
16H+ + 5Cu + 2MnO4- -> 5Cu2+ + 2Mn2+ + 8H2O
Jeg kender jo n(Cu) som er fjernet efter 400 sek, så kan jeg også bestemme hvor mange n(h+) der fjernes, det trækkes fra n(H+) fra salpetersyre, og divideres med det nye volumen (ER DER IKKE ANDRE faktorer som spiller ind???)
::2835::
Skriv et svar til: Elektrokemisk reaktion (pH)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
