Kemi

Beregn pH i en fortyndet opløsning af alanin

05. januar 2014 af Kvanter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med kemi.

Hvordan beregner jeg pH-værdi, når det eneste opgaven har oplyst er:

"For alanin er pKs1 = 3,44 og pKs2 = 10,02"

Ud fra de værdier kan jeg sige at pKs1 er middelstærk og 10,02 meget svag. Men pH formlen for middelstærk/svag syre kræver at jeg kender koncentration af syren.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2014 af mathon

…så er der amfolytten tilbage…


Svar #2
05. januar 2014 af Kvanter (Slettet)

Må jeg få flere detaljer? Amfolytten, vand? eller alanin? Da den også kan opføre sig som både base og syre :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2014 af mathon

     

                             pH(amfolyt) = (pKs1 + pKs2) / 2


Skriv et svar til: Beregn pH i en fortyndet opløsning af alanin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.