Kemi

Volumen af CO2(g) ved fremstilling af produkt

06. januar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Kan det passe at at man i vedhæftede opgave skal bruge idealgasligningen og det giver 562,991 L CO2(g)?

Vedhæftet fil: spg SP.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2014 af mathon

                                                    CO2 (g)   +   2 NH3 (g)   --->   CO(NH2)2 (aq)   +   H2O (l)
ækvivalente mængder                1 mol                                         1 mol
                                                    1 mol                                      60,06 g                                                   
                                             16,65 mol                                      1000 g



                                                 n • R • T      (16,65 mol) • (0,083145 bar·L/(mol·K)) • ((273,15+25) K)
                                V(CO2) = ------------- = ---------------------------------------------------------------------------- =
                                                      p                                               1 bar

                                                                                                                                              412,749 L


                   


 


Svar #2
06. januar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Arh mange tak :) Jeg er kommet til at beregne stofmængden for carbondioxid og ikke CO(NH2)2. Nu får jeg det til at give det samme :D


Skriv et svar til: Volumen af CO2(g) ved fremstilling af produkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.