Kemi

Afstemning af kemi ligning!!!

06. januar 2014 af moha1882 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal afstemme de her 5 ligninger og begrunde deres kemisk reaktion med hinanden. Hvorfor de reagere som de gør når stofferne blandes. Forstår virkelig ikke de forskelige stoffers reaktion med hinanden.

NaHCO3 + CH3COOH =

NaHCO3 + MgCl2 =

NaHCO3 + CuSO4 =

NaHCO3 + HCl =

NaHCO3 + NaOH  = 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2014 af LogR (Slettet)

Du kan starte med at tage stilling til hvilke stoffer der er tale om. NaHCO3 går igen og jeg har fundet det er en ionfobindelse. Kan se at CH3COOH som er ethansyre er en alkohol og så kan du undersøge hvad der sker når et salt og en alkohol reagerer. Kunne være en måde at gribe det an på :-)
 


Svar #2
06. januar 2014 af moha1882 (Slettet)

CH3COOH det er jo eddikesyre, men det jeg har svært ved at finde ud af er om hvilke af de stoffer reagere med hinanden, og hvilke der ikke kan blandes. Om der dannes en kemisk reaktion eller ej. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2014 af khol (Slettet)

Søg efter NaHCO3 eller 'sodium bicarbonate' på engelsk wikipedia, der kan du finde det meste af svaret


Skriv et svar til: Afstemning af kemi ligning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.