Matematik

Vektor i plan..

07. januar 2014 af brunoravn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :-)
Jeg sidder i den situation og skulle aflevere min matematik opgave imorgen, men jeg har denne opgave jeg ikke kan finde ud af.???
Den lyder følgende:

I et koordinatsystem i planen er givet to punkter C( -1, 4) og P(2, 8)

Opskriv en ligning for den cirkel, der går gennem P og har centrum i C.

Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn afstanden |CP| . Dette er cirklens radius. Indsæt så i cirklens ligning.


Svar #2
07. januar 2014 af brunoravn (Slettet)

Sådan her?
(2+1)^2+(8-4)^2 = 25

r= kvadratrod 25 = 5


Svar #3
07. januar 2014 af brunoravn (Slettet)

Hvad så med denne?

En linje i planen er givet ved parameterfremstillingen

(x y) = (-3 15)+t*(1 7)    t E R

b) Bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter med cirklen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.

#3

Indsæt de parametriserede funktioner x(t) og y(t) i cirklens ligning og løs den fremkomne ligning for parameterværdierne til skæringspunkterne.


Svar #5
07. januar 2014 af brunoravn (Slettet)

Beklager, men det fortsod jeg intet af?

Kan du forklare ydeligere?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Indsæt parameterfremstillingen for punkter på linien:

x(t) = -3 + t , y(t) = 15 + 7t

i cirklens ligning

(x(t) - x0)2 + (y(t) - y0)2 = r2 ,

hvor (x0,y0) er cirklens centrum og r er cirklens radius. Løser man ligningen i t finder man de mulige parameterværdier for skæringspunkterne mellem linien og cirklen.


Skriv et svar til: Vektor i plan..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.