Kemi

Basens koncentration

16. november 2005 af onsunshine (Slettet)
Beregn basens koncentration, når:

25 mL NaOH titreres med 15.7 mL 0.50 M H2SO4.

I denne opgave bruger vi formlen: n=c*V og c=n/V.
Vi omregner først 15.7 mL om til liter.
15.7 mL / 1000 = 0.0157 liter.
Nu kan stofmængden af tilsat H2SO4 findes: 0.50 M * 0.0157 liter = 0.00785 mol.
Der er to mol H- for hver mol H2SO4.
Derfor skal stofmængden af H2SO4 fordobles for at få stofmængden af tilsat H+:
0.00785 mol * 2 = 0.00157 mol.
Derefter omregner vi 25 mL om til liter.
25 mL / 1000 = 0.025 L.

Koncentrationen af NaOH kan nu findes: 0.0157 mol / 0.025 L = 0.628 mol/L.

Nogen der lige kan sige hvilke ting der skal ændres eller omskrives?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2005 af frodo (Slettet)

det er korrekt.

Men hvorfor opskriver du ikke reaktionsligningen mellem svovlsyre og hydroxidioner.
Det gør din besvarelse lidt mere gennemskuelig.

Jeg ville besvare opgaven som følger:

2OH- + H2SO4 --> SO4(2-) + 2 H2O

n(H2SO4)=0,50M*15,7 mL= 0,00785 mol

af reaktionskemaet ses, at n(OH-)=2n(H2SO4)=0,0157mol, hvorfor koncentrationen af OH- er givet ved: [OH-] = 0,0157 mol/0,025 L= 0,628 M

Svar #2
16. november 2005 af onsunshine (Slettet)

OK... Ej jeg underlader reaktionnskemaet... læreren kan nok se hvad jeg snakker om. Men er du sikker på at det jeg har skrevet er rigtigt?

Det plejer den slags opgaver ikke at være. Ærgeligt at IBM ikke er online i aften. Han har ellers læst mange af de andre den slags opgaver, og han plejer altid at finde noget i dem som ikke helt passer. Det kan være jeg er heldig at han kommer på i aften.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2005 af frodo (Slettet)

det ER korrekt!

Men det er altid en fordel at opskrive reaktionsskemaet, specielt når de ikke er sværere at opskrive end i dette tilfælde

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2005 af IBM (Slettet)

Det er meget tæt på at være rigtigt. Du skriver H- i stedet for H+ et enkelt sted ;)

Jaah, jeg er perfektionist ;)

Svar #5
16. november 2005 af onsunshine (Slettet)

et enkelt sted, hvor er det ?

Er det der hvor der står:

Der er to mol H- for hver mol H2SO4.

Skal der så stå:

Der er to mol H+ for hver mol H2SO4.

eller hvad...?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2005 af IBM (Slettet)

Ja, men du skriver H+ et andet sted, så du ved det nok godt.

Skriv et svar til: Basens koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.