Matematik

Areal

08. januar 2014 af Aisha09 (Slettet)

hej, nogen der lige hurtigt kan hjælpe. På tegninen er angivet målene på en grund. Beregn grundens areal.

40 m, 30 m, 14 m. Spørgsmålet er så, skal jeg gange det eller plus det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvilken form har den grund?


Svar #2
08. januar 2014 af Aisha09 (Slettet)

Firkantet med en cirkel bue, forestil dig en blyant på spidsen er trekant, men her har den halvdelen af cirklen på spidsen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så kan figuren opdeles i et rektangel plus en halvcirkel. Beregn arealerne af hver delfigur og læg dem sammen til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2014 af Problemsolver (Slettet)

Det ville være nemmere hvis du evt. kunne oploade et billedet af grunden?


Svar #5
08. januar 2014 af Aisha09 (Slettet)

Skal jeg plus det eller gange det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal benytte formlen for et rektangels areal

Arekt = L · B

hvor L og B er rektanglets længde og bredde, og formlen for en halvcirkels areal

Ahalvcirk = (1/2)·π·r2 ,

hvor r er halvcirklens radius. Figurens samlede areal er så

Afigur = Arekt + Ahalvcirk .

Du har jo ikke oplyst, hvad tallene står for.


Svar #7
08. januar 2014 af Aisha09 (Slettet)

Ok, for der står ikke andet end: 30 m, 40 m og 14 m.

bredde er 30 går jeg ud fra og længde er 40 + så må 14 m være halv cirklen.

Skla jeg også gange halv cirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal både beregne arealet af rektanglet og af halvcirklen.


Svar #9
08. januar 2014 af Aisha09 (Slettet)

Tror jeg har fundet ud af det, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.