Matematik

Funktion

09. januar 2014 af rikk139a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forstår ikke den her opgave, hvad gør jeg? På forhånd tak! :-)

En funktion f er givet ved:

f(x) = x3 + x – 2

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af Avi86 (Slettet)

Ligningen for en tangent i et givent punkt er

   y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

hvor (x0, f(x0)) er dit givne punkt (2,f(2)).

Start med at finde f(2). Find derefter f'(x0) hvor x0 = 2. Slut af med at indsætte i tangent ligningen og udregn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2014 af mathon

alment
              

        En funktion f er givet ved:

                      y = f(x)
.
        Funktionens graf har i punktet (xo,f(xo))

        tangenten:
                            y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

i opgaven er
                        xo = 2

hvoraf
                            y = f '(2)·(x-2) + f(2)

                    


Svar #3
10. januar 2014 af rikk139a (Slettet)

Men hvad gør jeg så med ligningen:

y = f'(2) * (x-2) + f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man beregner f(2) og f '(2) og indsætter de beregnede talværdier i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2014 af mathon

som efterfølgende reduceres
til kartesisk normalform
                                         y = ax + b


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.