Matematik

hjælp hurtigt

09. januar 2014 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

har prøvet flere gange kan ikk !

to ligninger med to ubekendte

2x+2y=5

3x-2y=-3

.. x=-y-5/2

så indsætter jeg i ligning 2. 

3*(-y-5/2)-2y=-3

og hvad så ??


Svar #1
09. januar 2014 af ibta (Slettet)

mener 2x+y=5


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Du har så ikke isoleret x korrekt. Indsæt i den anden ligning og isoler y. Indsæt så den fundne værdi for y i den første ligning og isoler x.


Svar #3
09. januar 2014 af ibta (Slettet)

kan sleeeet ikk fnde ud af det! og har siddet med i to timer, hvis du kan løse denne til mig kan jeg selv løse de andre opgaver. please hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv nu først at isolere x af den korrekte ligning

2x + y = 5, dvs.

x = -(1/2)y + (5/2)


Svar #5
09. januar 2014 af ibta (Slettet)

hvor kommer 1/2 fra ?? forstår ik 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det kommer af

2x = -y + 5

hvor man dividerer med 2 for at isolere x.


Svar #7
09. januar 2014 af ibta (Slettet)

kan du prøve at se på min beregning??

2x+y=5

y=5-2x

3x-2y=-3 

3x-2*5-2x=-3

x-10=-3

x=-7

y=5-2(-7)

y=19

den passer bare ikke når jeg indsætter dem !!


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2014 af peterlravn

#6 Excusez-moi, mais...

2x = -y + 5

Så siger man; 2x / 2 = -y + 5 / 2

Hvilket giver; x = -y + 5/2

Der burde da ikke komme noget (1/2)y? Eller er det bare mig som er helt galt på den?


Svar #9
09. januar 2014 af ibta (Slettet)

forstår det heller ik .. men vil du ikke se på min beregning!


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal dividere hvert led på højre side med 2, også leddet -y.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. januar 2014 af peterlravn

#7

Er der ikke noget galt med disse?

x-10=-3

x=-7

Det burde da give x = 7 og ikke -7?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

I linie 4 ganger du ikke (5-2x) korrekt med -2.

3x -2y = -3 , giver

3x - 2·(5-2x) = -3 , eller

3x -10 +4x = -3 .

Fortsæt nu selv.


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Se #12. Der er flere fejl i #7.


Skriv et svar til: hjælp hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.