Matematik

Opgave

09. januar 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Hej 

Hvordan regner/løser man den sidste opgave?? (se vedhæftede dokument)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2014 af hesch (Slettet)

a)  Du ved, at B = k*t*h2.

b)  Pythagoras siger, at t2+h2 = diameter2 ( 0,2m ).

Substituer h2 i a) med løsning af b).

Optimer vha. differentiering ( vandret tangent til dB/dt).


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras. Der gælder

h2 + t2 = 0,202

hvorfor

B = k·t·h2 = k·t·(0,202 - t2)

Find maksimum for funktionen B(t)  i intervallet 0 < t < 0,20 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2014 af peter lind

Differentier B(t) og sæt resultatet = 0. løs derefter den fremkomne ligning. Du bør også undersøge om  t=20 er maksimum


Svar #4
09. januar 2014 af overkontroversiel (Slettet)

B(t) = 0,04kt - kt3

B '(t) = 0,04k - kt2 = 0

Hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal differentiere korrekt:

B'(t) = 0,04k - 3kt2 .

Løs så ligningen B'(t) = 0 , dvs

0,04 - 3t2 = 0 . (2.-gradsligning).


Svar #6
09. januar 2014 af overkontroversiel (Slettet)

 Svaret er så: √(0,04/3) ??

Forresten tusind tak alle sammen


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke svaret. Løsningen skal jo ligge i intervallet ]0;0,2[ , så den negative løsning medtages ikke.


Svar #8
09. januar 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Super. Jeg glemte jeg vist. Tusind tak igen.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.