Kemi

Kemiformler og reaktioner

16. november 2005 af Alina (Slettet)
Hey alle derude...

Er simplethen gået i stå med lektierne og håber at der er nogen derude til at hjælpe.

Det er sådan at jeg skal konkludere hvorfor Magnesiumoxid reagerer som den gør. Altså nærmere Magnesium og Oxygen.. og begrunde hvorfor... Har i nogle ideer?

Please...

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2005 af frodo (Slettet)

Mener du hvorfor MgO reagerer som det gør, eller hvorfor Mg+O giver MgO?

Svar #2
16. november 2005 af Alina (Slettet)

Hvorfor Mg+O giver MgO.

Jeg skulle i min opgave dividere magnesium: oxygen atom forholdet

Brugte disse tal:
(0.09:0.134)=0.671

Derefter skulle jeg runde det op til et helt tal...
Og bruge det i formlen..

Til sidst skal jeg bare konkludere hvorfor Mg + O giver det, det gør, hvilket er det vigtigste at svare på.

Svar #3
16. november 2005 af Alina (Slettet)

Hvorfor Mg+O giver MgO.

Jeg skulle i min opgave dividere magnesium: oxygen atom forholdet

Brugte disse tal:
(0.09:0.134)=0.671

Derefter skulle jeg runde det op til et helt tal...
Og bruge det i formlen..

Til sidst skal jeg bare konkludere hvorfor Mg + O giver det, det gør, hvilket er det vigtigste at svare på.

Svar #4
16. november 2005 af Alina (Slettet)

Hvorfor Mg+O giver MgO.

Jeg skulle i min opgave dividere magnesium: oxygen atom forholdet

Brugte disse tal:
(0.09:0.134)=0.671

Derefter skulle jeg runde det op til et helt tal...
Og bruge det i formlen..

Til sidst skal jeg bare konkludere hvorfor Mg + O giver det, det gør, hvilket er det vigtigste at svare på.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2005 af frodo (Slettet)

jeg er vist ikke helt med.
Kan du ikke skrive opgaven, eller hvis den er fra "opgaver kemi", så skriv opgave nummeret.

Svar #6
16. november 2005 af Alina (Slettet)

Okay.. Går på IB, international gymnasium, og det er derfor komplekst at skulle oversætte det hele, men alt i alt går det ud på at finde frem til formlem for magnesiumoxid, ved at brænde et stykke magnesium i en lille beholder.
Først vejer man beholderen, mens den er tom.
Derefter med magnesium i og til sidst vejer man beholderen efter reaktionen, altså efter man har brændt magnesium. 2. del er opgaven er at veje massen af mg, massen af o og massen af MgO og konkludere hvorfor det reagerer på den måde give en formel.

(2Mg++)+4e + 02 / 2Mg + 02 = 2MgO2 er der nogen der har fundet frem til..
Passer det, og hvad beryder 4e i dette tilfælde?

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2005 af frodo (Slettet)

er det første år?

Jeg er bare lidt i tvivl om kravet til besvarelsen. Er det ikke nok, at se at forholdet er 1:1 imellem stofmængderne?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2005 af frodo (Slettet)

der sker jo en oxidation af Magnesium.

2Mg + O2 --> 2MgO

Den anden dur ikke, da e- (som er en elektron) ikke bare kan komme af sig selv. Der skal være en donor af elektronerne.

Svar #9
16. november 2005 af Alina (Slettet)

Yes, det er første år. Jo, det er det nok.. Sagen var bare den jeg jeg ville uddybe det lidt hvis man kunne..

Aah.. okay... takker for hjælpen med den anden formel. Vidste bare ikk at e var elektron- ka godt se den ikke hører til der.

Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. november 2005 af frodo (Slettet)

det er lidt svært at sige hvorfor den reaktion sker. Mange af tingene er jo "bare" eksperimentelle observationer.

Man kan jo hæfte sig ved, at såvel magnesium som oxygen laver divalente ioner.

Skriv et svar til: Kemiformler og reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.