Matematik

Beregn ligning for hyperbel ud fra kendt hældning

14. januar 2014 af AndreaBo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg har store problemer med en opgave som jeg skal have regnet ud hurtigst muligt.

Jeg har en ligning for hyperblen;

y =  3   
  x-½   
 

Jeg skal finde en ligning for en tangent med den samme hældning. Jeg har differentieret ligningen og sat den lig -1,33, da jeg har fundet det tal til at være hældningen.

f'(x)=   -3   
       (x-½)2    = -1,33

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre nu, hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af peter lind

Hvad med at skrive opgaven ordenlig ned


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2014 af SuneChr

Der skal formodentlig stå

Find y '  og benyt tangentligningen i punktet (x0 ; y0)
y - y0  =  y '(x0)·(x - x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2014 af mathon

                              f(x) = y = 3/(x-(1/2))            x ≠ (1/2)

                              f '(x) = -3/(x-(1/2))2 = -(4/3)

                              (9/4) = (x-(1/2))2

                              x - (1/2) = ±(3/2)

                              x = (1/2) ± (3/2)

                                  x = -1   v   x = 2

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2014 af mathon

tangentligninger:
                                y = -(4/3) • (x-(-1)) + f(-1)

                                y = -(4/3) • (x+1) + 3/(-1-(1/2)) 

                                y = -(4/3)x-(4/3) + (-2)

                        y = -(4/3)x - (10/3)

.
                                y = -(4/3) • (x-2) + f(2)

                                y = -(4/3) • (x-2) + 3/(2-(1/2)) 

                                y = -(4/3)x + (8/3) + 2

                        y = -(4/3)x + (14/3)

 


Skriv et svar til: Beregn ligning for hyperbel ud fra kendt hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.