Matematik

Vektorer m. ligninger

15. januar 2014 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Øv. 482
I et koordinatsystem er givet en linje l med ligningen l: 9x-16y-15=0 og en linje m med ligningen m: 2x-4y-16=0

Bestem afstanden fra punktet:

a) P(3,-4) til l

b) Q(3,7) til m

Skal jeg bare indsætte værdierne i ligningen.. eller hvordan?

Mvh belmin


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt punktets koordinater i punkt-linie-afstandsformlen.

Hvis linien L har ligningen

ax + by + c = 0

og punktet P koordinaterne (x0,y0) , har man

d(P,L) = |ax0 + by0 + c| / √(a2 + b2)


Skriv et svar til: Vektorer m. ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.