Matematik

Centrum

16. januar 2014 af mimok (Slettet)

Tre punkter i rummet udgør en trekant, hvordan bestemmer jeg koordinaterne til centrum for den omskrevne cirkel (Der står cirkel i bogen) for trekanten ABC. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Centrum for den omskrevne cirkel findes som skæringspunktet mellem de tre siders midtnormaler.


Svar #2
16. januar 2014 af mimok (Slettet)

Hvordan bestemmes midtnormalerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

OK, punkterne ligger i rummet, så centrum er da også centrum for den kugle, der indeholder de tre punkter.

Sætter man

a = CA   og   b = CB ,

kan man beregne cirklens (kuglens) radius R ved

R = |a||b||a-b|/(2|a×b|)

og en stedvektor til centrum P for den omskrevne cirkel er

OP = OC + (|a|2b - |b|2a)×(a×b)/(2|a×b|2)


Svar #4
16. januar 2014 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.