Kemi

hess lov

18. januar 2014 af science1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal lave nogle opgaver med hess¨lov (læser til eksamen og det er en af de ting jeg skal kunne) og har været inde og se nogle youtube videoer som giver fint mening for mig. så kigger jeg på mine egne opgaver og de giver slet ingen mening. jeg føler ikke jeg kan bruge metoderne fra de videoer jeg har set da de kræver man har ligninger med alle stofferne. eksempel:

brug den givne deltaH data til at beregne delta H for følgende reaktioner:

a) CH3OH+(3/2)O2--> Co2+ 2H2O

b)N2H4+O2-->N2+2H2O

(Compare the heat of combustion per gram of the fuels)

delta H(Co2)= -393,509 Kj mol

delta H(H2O)= -285,83 Kj mol

delta H(N2H4)= +50,9

delta H(CH3OH)

det der forvirrer mig er at der har været stillet ligninger op med alle de bekendte i alle eksempler jeg har set. her mangler jeg O2 og N2 :s  håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig så jeg kan forstå hvad jeg skal gøre! på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af Heptan

O2 og N2 er 0, fordi de befinder sig i deres mest stabile tilstand.

Eller hvad mener du?


Svar #2
19. januar 2014 af science1 (Slettet)

Årh, er det derfor der ikke er Info om hvad deres delta H er?:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2014 af Heptan

Ja, det er derfor


Skriv et svar til: hess lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.