Matematik

Funktion - Hjælp (?)

19. januar 2014 af KatarinaUdengaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej peps!

Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg ikke ved hvordan man regner. 
Opgaven lyder sådan her: 

 

En funktion f er givet ved

f (x) = 2x3 + 4x2 .

Bestem f'(x).

- Hvordan bestemmer jeg f(x) af dette her? Håber I vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af mathon

                      f(x) = 2x3 + 4x2

                      f '(x) = 2 • (3·x3-1)  +  4 • (2·x2-1)

                      f '(x) = 6x2 + 8x  =  6x(x + (4/3))


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2014 af peter lind

Mener du 2x3+4x2 eller 2*x*3+4*x*2    ?

Under alle omstændigheder skal du bruge at (a*xn)' = a*n*xn-1


Skriv et svar til: Funktion - Hjælp (?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.