Fysik

masse i kernefysik

20. januar 2014 af Nishani (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jerr derude!

Jeg har et spørgsmål om når jeg skal beregne en masse energi af for eksempel Th234 (A=90). Hvordan skal jeg så gøre det??? Skal  jeg finde Th234(A=90) og tage den masse. Eller skal jeg selv beregnes det, således at jeg gør sådanne her; 90*mproton + (234-90=144 netruoner*mnetruon)?.. Jeg forstår det ikke


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2014 af peter lind

Det spiller nppe den store rolle med mindre du skal beregne frigjort energi ved henfald. Det mest rigtige er slå massen af isotopne op i en tabel


Svar #2
20. januar 2014 af Nishani (Slettet)

okay. Mange mange tak!!!


Skriv et svar til: masse i kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.