Matematik

Buens bredde og længde - Matematik

22. januar 2014 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej matematikere. 

I en model, hvor alle enheder er målt i meter, følger buen den positive del af grafen for funktionen
f(x):=211.4885-10.4801*(e^(0.0329*x)+e^(−0.0329*x))

a) Bestem buens bredde ved jordoverfladen.

Det oplyses, at buelængden af grafen for en differentiabel funktion f i et interval [a;b] kan bestemmes ved  
l=∫(√((f'(x))^(2)+1),x,a,b)

b) Bestem buens længde.

Jeg forstår slet ikke hvordan jeg skal klare denne opgave..

Nogle der kan hjælpe? Mhv belmin


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2014 af peter lind

Hvis jeg har forstået opgaven rigtig

a) Løs ligningen f(x) =0 afstanden mellem de fuundne punkter er buens bredde

b) Brug den nævnte formel med a og b lig de fundne punkter


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte, at

f(x) = 211,4885 - 2·10,4801·cosh(0,0329x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2014 af Stats

Når.. Der er allerede en der har forslået det samme som jeg :9

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2014 af Stats

Et spørgsmål fordi jeg er lidt interesseret til #2.

Hvordan finder man ud af at e0.0329·x+e−0.0329·x = 2·cosh(0.0329·x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2014 af peter lind

Det er definitionen på cosh


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man bør kende

cosh(x) = (ex + e-x)/2


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. januar 2014 af Stats

Ok, så ex+e-x = 2 cosh(x)

Tak skal i have... Det vil jeg undersøge lidt nærmere.. Jeg har aldrig rigtig hørt om det.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
22. januar 2014 af Anonyminized (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Buens bredde og længde - Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.