Matematik

Tangent og funktioner

22. januar 2014 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 10.
En funktion f er givet ved 
f(x):=x^(2)-50*ln(x)|x>0

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f punktet P(3, (3)).
y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

b) Bestem monotoniforholdene for f. 
 
Det oplyses, at der netop er én værdi af x0, således at linjen med ligningen y=f'(x0)*x er en tangent til grafen for f.
 
c) Bestem denne værdi af x0.

Anyone help :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 3 .

b) Løs ligningen f '(x) = 0 , og bestem så fortegnsvariationen for f '(x). Oversæt det til monotoniforholdene for f(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

c) For at linien med ligningen y = ax kan være en tangent til grafen for f(x), skal der gælde, at

-f '(x0)·x0 + f(x0) = 0 .

Løs denne ligning i x0 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

-


Skriv et svar til: Tangent og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.