Matematik

Funktioner for eksponentielle garfer

24. januar 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hvordan finder jeg ud af hvilken funktion der tilhører hvilken graf?

se vedhæftede fil

Vedhæftet fil: eksponentielle grafer.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionerne har formen    p(x) = b · ax .

Se på værdien p(0) , og se på, hvad værdien af a siger om funktionens monotoniforhold.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2014 af NejTilSvampe

en eksponentiel funktion har formen

k(x) = b*a^x

Værdien b svarer til skæringspunktet med y-aksen. k(0) = b

Hvis værdien a<1 så er grafen aftagende, hvis a>1 er grafen voksende.

Brug de 3 oplysninger til at løse opgaven.


Svar #3
24. januar 2014 af ulla7 (Slettet)

så g(x) hører til c

og f(x) til A

og h(x) til B?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2014 af NejTilSvampe

#3 - korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2014 af mathon

alment
                f(x) = b•ax           a ∈ R\ {1}      b > 0

                f '(x) = (b•ln(a)) • ax

                           for a < 1 er ln(a) < 0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
                           for a > 1 er ln(a) > 0, hvorfor f(x) er monotont voksende
            
                               

                     


Svar #6
24. januar 2014 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Funktioner for eksponentielle garfer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.