Matematik
Afstand
25. januar 2014 af
Hanne201 (Slettet)
-
Niveau: 8. klasse
Hejsa.
Akvariet kan indholde 128L vand.
Men akvariet indholder kun 120L vand.
Hvor stor er afstanden fra vandoverfladen til den øverste kant i akvariet???
Akvariet kan indholde 128L vand.
Men akvariet indholder kun 120L vand.
Hvor stor er afstanden fra vandoverfladen til den øverste kant i akvariet???
Svar #1
25. januar 2014 af hesch (Slettet)
Forudsat, at akvariet er kasseformet:
Du skal finde arealet af bunden i akvariet = A.
Der mangler 128L - 120L = 8L vand.
Afstand til øverste kant = 8L / A.
Dette fordi voluminet, 8L vand, beregnes ved:
Volumen = længde*bredde*højde = bundareal*højde.
Heraf følger at højde = volumen / bundareal.
Skriv et svar til: Afstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
