Matematik

Ønsker at finde ud af hvor meget et procental er større end et andet procenttal

27. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg har 28,9 som er prisstigningerne i hus fra 1998-2003 også har jeg måndeslønnen som er steget 16,5% fra 1998-2003

Hvordan kan jeg finde ud af om det er måndesprisen eller husprisen som er vokset stærkest?? fra 98-2003 i procent???

Jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive at det er husprisstigninger der er højest , 28,9-16,5= 12,4

Hvordan kan man regne det ud i procent mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af SuneChr

Man opererer med to forskellige %-begreber, procent, og procent-point.
Procent er den relative stigning, eller fald, regnet på de faktiske tal før og efter.
Procent-point er, hvor den absolutte procentsats, som er steget eller faldet.
Eks.
Stigning fra p til q = 100%·(q - p) / p  er udtrykt i %
Rabatten var før 10% og nu 15% .  En stigning på (15% - 10%) = 5%-point


Svar #2
27. januar 2014 af HFNU (Slettet)

:) tak men hvis jeg skal finde ud af bare procent??altså ikke procentpoints hvad gør man så lige.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis huspriserne er steget 28,9 % og månedslønnen i det samme tidsrum er steget 16,5 %, er det huspriserne, der procentuelt er steget mest. Det vil så sige, at man nu i gennemsnit skal bruge en større del af månedslønnen til husleje end man skulle tidligere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2014 af SuneChr

Det må afhænge af, hvem der ser en fordel i et fald eller i en stigning.
Som huskøber i 2003 kunne lønstigningen fra 1998 ikke følge prisstigningen, så lønstigningen
haltede ( 28,9% - 16,5%) = 12,4%-point bagud.
For sælger var lønstigningen tværtimod en gevinst, hvis huset skulle sælges.
 

 


Svar #5
27. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok tror ikke helt jeg forstår det staidgvæk ...:) for at være helt ærlig. Hvordan kan man regne de 12,4 ud til procent? :) det er det jeg mener


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

I opgaven skal man kun afgøre, hvilken af de to størrelser, huspriserne eller månedslønnen, der er steget mest. Se #3.


Skriv et svar til: Ønsker at finde ud af hvor meget et procental er større end et andet procenttal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.