Matematik

Løsning til denne funktion?

27. januar 2014 af moejojojo (Slettet) - Niveau: A-niveau
p ' (x) = 3*sin(x)+3x*cos(x)

Svar #1
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Hva skal man gøre ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af mathon

Præciser spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2014 af Therk

Hvis du, med løsning, mener at finde p(x), så skal du integrere funktionen. Husk, at når du integrerer et udtryk, kan du integrere hvert produkt for sig. Du skal altså finde stamfunktionen til: 3*sin(x) og 3*x*cos(x). Den første er ligetil, hvis du kan finde ud af at differentiere sin(x) og cos(x). Den anden kræver et lille integrationstrick. Sig endelig til, hvis du har brug for mere hjælp. Jeg kender naturligt nok ikke dit niveau. ;)

Svar #4
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

p ' (x) = 3*sin(x)+3x*cos(x)
Er ikke sikker men gir det ikke dette ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2014 af mathon


                                                 Skal du finde p(x)?


Svar #6
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Hov det var den forkerte opgave , sorry :/ finder den lige frem 2 sek

Svar #7
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Jeg skal differentiere følgende funktion: p(x)=3x * sin(x)
Hvad gør man ?

Svar #8
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Ska finde p'(x) # marton

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2014 af mathon

#7 og #8
                     p(x) = 3x • sin(x)

                     p'(x) = 3•sin(x) + 3x•cos(x)    


Svar #10
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Har 4 svar muligheder men i tvivl om det er den øverste
p ' (x) = 3*sin(x)+3x*cos(x)<-----
p ' (x) = 3x*sin(x)+3*cos(x)
p ' (x) = -3*sin(x)+3x*cos(x)
p ' (x) = 3*sin(x) - 3x*cos(x)

Svar #11
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Men jo det er da vel svaret :)

Svar #12
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Skal nu differentiere følgende funktion: f(x)=x^2 * sin(x) og f(x) er en produktfunktion
Hvad gør man her

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2014 af Therk

Brug produktreglen til at sikre dig, at mathon har ret. :) Og #12: Brug produktreglen.


Svar #14
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Hva går produktreglen ud på?:)

Svar #15
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Ved nu ik om #marton har regnet rigtig efter :/

Svar #16
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Har løst den og det passer, tak alle sammen ;)

Brugbart svar (0)

Svar #17
27. januar 2014 af Therk

For god ordens skyld:

Produktreglen: Differentialkvotienten af f(x)*g(x) er f ' (x) * g(x) + f(x) * g ' (x).


Svar #18
27. januar 2014 af moejojojo (Slettet)

Tuuusind tak #Therk :))

Brugbart svar (0)

Svar #19
27. januar 2014 af mathon

#12

                        f(x) = x2 • sin(x)

                        f '(x) = 2x • sin(x)  +  x2 • cos(x)


Skriv et svar til: Løsning til denne funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.