Matematik

Mundtlig eksamens aflevering

28. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for noget hjælp til en mundtlig eksamensopgave jeg skal aflevere denne uge. 

En parabel er givet ved: = -x+ 4x -7 

Og en ret linie er givet ved: = - 4x + 3 

a) gør rede for, at parablen og linien skærer hinanden i to punkter. 

Mange tak for på forhånd! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn diskriminanten for 2.-gradsligningen

-x2 +4x -7 = -4x +3

og vis, at diskriminanten er positiv.


Svar #2
29. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Kan godt være jeg spørger lidt dumt, men hvordan og hvorledes gør man dette? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2014 af PeterValberg

omskriv ligningen til formen:      ax2 + bx + c = 0

diskriminanten er positiv, hvis:   b2 - 4ac > 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
29. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Forstår jeg ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Indsæt polynomiets koefficienter i udtrykket for diskriminanten

d = b2 - 4ac

Udregn d for dette polynomium. Hvis d > 0 , har ligningen to forskellige løsninger, dsv. der er to forskellige skæringspunkter.


Skriv et svar til: Mundtlig eksamens aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.