Matematik

Linære funktioner

29. januar 2014 af juliebruun1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1.Find den lineære funktion, som går igennem:

a.P(-12,-11) og Q(15,-39)
a=-39-(-11)/15-(-12)= -28/27=-1,037

b= -11+1,03*-12=-23,36
f(x)=-1,037x-23,36

Er det rigtigt? nej vel.. er helt forvirret? Synes ikke det ser rigtigt ud! please hjælp - hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af mathon


                                -39 - (-11)       - 28
                         a = --------------- = --------
                                15 - (-12)          27


                         b = -11 - (-28/27)·(-12) = -11 - (336/27) = -11 - (112/9) = -(99/9) - (112/9) = -(211/9)

                         y = -(28/27)x - (211/9)


Skriv et svar til: Linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.