Matematik

Eksponentiel funktion

30. januar 2014 af sarah0010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave?

- Der er tegnet en eksponentiel sammenhæng, hvor grafen skærer y-aksen på 3,4, og går gennem punktet (2;13).

Opstil en forskrift, der beskriver sammenhængen.

jeg ved ikke hvordna jeg skal finde a.

nogle der kan komme med en formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften er

f(x) = b · ax ,

og funktionens graf går gennem de to punkter (0 ; 3,4) og (2 ; 13). Indsæt de to punkters koordinater i forskriften og løs det fremkomne ligningssystem i a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2014 af mathon

     Du har sammenhængen                    

                                                      y = b•ax
                                   hvoraf
                                                      y2 = b•ax2
                                                      y1 = b•ax1

                                                      y2/y1 = ax2-x1

                                                      a = (y2/y1)1/(x2-x1)

                                                      a = (13/3,4)1/(2-0) = √(13/3,4)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.