Matematik

løs ligningen

20. november 2005 af ikay (Slettet)
ngn der fatter den her.....?


to funktioner f o g er givet ved f(x)= 1/2 x2 - 3 og g(x) =-1/2 x2 plus 2x

løs ligningen f(x)= g(x)

--------------------------------------------------------------------------------


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2005 af Givdul (Slettet)

Jada..


f(x)= g(x)
1/2 x^2 - 3 = -1/2 x^2 + 2x

Så skal du bare isolere x

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2005 af SomeOneMore (Slettet)

fremskridt med overskriften!

Men hvorfor oprette to tråde med helt samme spørgsmål? spild af plads og unødig arbejde. Der er ingen grund til at folk svare to gange på et spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2005 af Guruen (Slettet)

i din anden tråd har jeg forklaret, hvordan man løser den grafisk. HVIS nu du ikk sku tjekke der..

Svar #4
20. november 2005 af ikay (Slettet)

det r os det med at isolere x jeg havde brug for hjælp.....det andet vidste jeg godt...

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2005 af Duffy

1/2 x^2 - 3 = -1/2 x^2 + 2x

x^2 - 2x - 3 = 0

(x+1)*(x-3) = 0

x E {-1 , 3}



Duffy

Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.