Fysik

Energi opg hjælp

30. januar 2014 af didodawood (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder på

En solfanger på taget kan være en billig varmekilde. 

En solfanger med et areal på 2,5 m^2 sidder sådan, att den i solskin modtager en effekt på 800 W pr. m^2 fra solen.

Beregn den energi, som solfangeren modtager i løbet af 3 solskinstimer?

Dvs bruger denne her formel E= P * t = 800J/s * og så skal jeg regne 3 timer om til sekunder ? eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af hesch (Slettet)

Ja du skal.

Og du skal huske solfangerens areal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

... og den omregning har du jo så fået hjælp til i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1439093


Svar #3
30. januar 2014 af didodawood (Slettet)

Tak.

Dvs resultatet bliver 800J/s * 0,000833s = 0,6664J? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Se din anden tråd. 1 time = 3600 s .

Du skal også huske at gange med solfangerens areal.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af hesch (Slettet)

Nej, da:   3 timer er da ikke lig med 0,000833 sek.

Ad  #1:   Og husk nu det areal.


Svar #6
30. januar 2014 af didodawood (Slettet)

Når okay:

mmmmmmm!

først regner jeg effekten P = 2,5m^2 ·800/1000m^2= 2

       E = P·t = 2 ·3  = 6 kWh?????

hvis ikke det er rigtig så jeg virkelig lost?????


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvorfor dividerer du med 1000 m2 ?

Effekten er her givet som 800 W/m2 . Den størrelse skal ganges med den samlede tid og med solfangerens areal.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2014 af hesch (Slettet)

#6:  Resultatet er faktisk rigtigt, men du sjusker med enhederne, så resultatet ligner et tilfælde.

Du skal skrive:

P = 2,5m2 * 800 W/m2 / ( 1000 W/kW ) = 2 kW

E = P * t = 2 kW * 3 timer = 6 kWh


Skriv et svar til: Energi opg hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.