Matematik

arealer

02. februar 2014 af teglgaard99 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

beregning afrektangels areal hvor diagonalen er 4tommer


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af peter lind

Kan vi ikke få hele opgaven ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Diagonalen opdeler rektanglet i to retvinklede trekanter. I hver af de to trekanter kender du den rette vinkel og en sidelængde ( hypotenusen alias diagonalen ), altså to størrelser.

Men du skal kende 3 størrelser i en trekant, for at kunne regne på den. Så der mangler en vinkel eller en sidelængde mere, før opgaven kan løses.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af SuneChr

Kald bredden i rektanglet for b.
Hvis længden er k gange så lang som bredden, er længden herved k·b
Af Pythagoras følger:
b2 + (kb)2  =  42
b2  =  42 / (1 + k2)
Arealet er derfor
b·kb  =  kb2  =  k·42 / (1 + k2)


Skriv et svar til: arealer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.