Fysik

Finde masse af tilført vand m-vand = Q/c*∆t

03. februar 2014 af Evo^ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

Jeg har en afleverings opgave, som jeg ikke er helt sikker på, og vil dertil høre om jeres mening;

Et flamingobæger indeholder vand med massen 250g og temperaturen 25,0°C.

Vandet skal opvarmes til temperaturen 50,0°C

6.a) Beregn den varmeenergi, der skal tilføres vandet.

?t = (t2 – t1)

?t = (50,0°C – 25,0°C) = 25°C

Cvand = cvand * mvand

Cvand = 4180 J/kg*°C * 0,25 kg = 1045 J/°C

Qtilført varmeenergi = Cvand * ?t

Qtilført varmeenergi = 1045 J/°C * 25°C = 26.125 J = 26,1 kJ

Opvarmningen kan foregå ved at tilføre vand med temperaturen 100°C

6.b) Beregn massen af det tilføre vand

?t = (t2 – t1)

?t = (50°C-100°C) = -50°C

cvand = 4180 J/kg*°C

mvand = Q/c*?t

mvand = 26,125 kJ / 4180 J/kg*°C * -50°C = -0,312g

(Hertil kommer min tvivl - ?t & c - vand, er oplyst, og mit eneste gæt, er at tage den tilførte energi fra tidligere udregning)

Jeg ser frem til respons, på forhånd tak!

Mvh. Patrick Larsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det varme vand skal afkøles dobbelt så meget i temperatur som det kolde vand skal opvarmes. Der er derfor brug for halvdelen af den kolde vandmasse.

mkold·cvand·(Tfælles - Tkold) = mvarm·cvand·(Tvarm - Tfælles) .

Her er (Tvarm - Tfælles) = 2·(Tfælles - Tkold) , så

mkold = 2·mvarm .


Svar #2
03. februar 2014 af Evo^ (Slettet)

#1

Det varme vand skal afkøles dobbelt så meget i temperatur, som det kolde vand skal opvarmes.

Der er derfor brug for halvdelen af den kolde vandmasse.

mkold·cvand·(Tfælles - Tkold) = mvarm·cvand·(Tvarm - Tfælles) .

Her er (Tvarm - Tfælles) = 2·(Tfælles - Tkold) , så

mkold = 2·mvarm .

Kan dette ikke gøres på en anden måde, da jeg ikke kan erindre, at det skulle have noget at gøre med vores teori (Jeg tvivler dig ikke, jeg spørger blot nysgerrig, om der er)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den første ligning udtrykker balancen i energiregnskabet. Så indsætter man det, der er kendt, og forkorter resten væk.


Skriv et svar til: Finde masse af tilført vand m-vand = Q/c*∆t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.