Matematik

hurtig hjælp

20. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)
jeg skal isolere x i formlen

A=B*(1+X)^n

men jeg syntes bare at jeg er lidt lost.... ved ikke hvor jeg skal starte..

så hvis der var en der ville give mig et hint til hvad jeg skal starte med at gøre ville det være dejligt, da jeg ikke syntes at det jeg har prøvet har virket indtil vidre....

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2005 af frodo (Slettet)

A=B*(1+X)^n <=>
A/B=(1+X)^n <=>
(A/B)^(1/n)=1+X <=>
x=(A/B)^(1/n) - 1=(B/A)^n -1

Svar #2
20. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

forstår ikke tredje trin

Svar #3
20. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

og frem

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2005 af frodo (Slettet)

A/B)^(1/n)=1+X <=>
x=(A/B)^(1/n) - 1

dette? trækker bare 1 fra på begge sider.

Svar #5
20. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

ja okay kan godt se den nu... øhh men hvorfor kan du slette 1 i !/n til sidst?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2005 af frodo (Slettet)

jamen det kan jeg da heller ikke. Det gik vist lige rigelig hurtigt der! Beklager.

Det bedste du kan få det til at være, er: x=x=(A/B)^(1/n) - 1

Svar #7
20. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

okay takker....:)

Skriv et svar til: hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.