Matematik

Binomialfordeling - hjælp hurtigt :/

04. februar 2014 af henriettemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne aflevering til imorgen, om binomialfordelingen. spørgsmålet lyder på:
En symmetrisk terning kastes 30 gange
Hvad er sandsynligheden for at terningen viser højst 4 øjne i mindst 60 % af kastene

Jeg vil tro at jeg skal indaste følgende i mit Cas-program (matematikprogram, helt nøjagtigt TI-nspire):
BinomPdf(30,2/3,18)
er jeg korrekt?

jeg har virkelig brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af Therk

2/3 ≈ 66.66% ≠ 60% = 3/5

Jeg har aldrig brugt TI-nspire, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2014 af Therk

Jeg har lige hurtigt slået op, at kommandoen hedder:

binompdf(trials, probability, value)

Trials = antal kast

Probability = sandsynligheden for udfaldet

Value = Antal succesfulde kast.

Så ud over, at 2/3 ≠ 60%, er du på rette spor.


Svar #3
04. februar 2014 af henriettemus (Slettet)

mange tak for det

men jeg mener bare at kommanden for det, når man snakker om at terningn "højest" skal vise noget, så hedder binomCdf (ikke p, men c)

så er ret forvirret ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2014 af Therk

Du har brugt den rigtige funktion. Når terningen højst skal vise 4 betyder det, at den må give { 1, 2, 3, 4 }. Hvad er sandsynligheden for, at terningen giver et af de udfald? 4 ud af 6 mulige: 4/6 = 2/3, som er sandsynligheden for, at du ser maksimalt 4 øjne! Derfor bruger du 2/3 og ikke det vrøvl jeg har skrevet, med at det ikke giver 60%. Du har brugt 60% til at finde antal succeser (30·2/3 = 18).

Derfor er BinomPdf(30,2/3,18) korrekt, som du skrev i #0. Undskyld forvirringen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2014 af Therk

Ifølge http://tibasicdev.wikidot.com/binomcdf bruges binomCdf til at finde sandsynligheden for at der er højest x antal succeser. Det vil sige, at det er sandsynligheden for, at den viser højst 4 i 0% til 60% af tilfældende.


Skriv et svar til: Binomialfordeling - hjælp hurtigt :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.