Matematik

Størst væksthastighed

06. februar 2014 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg har brug for hjælpe til - kun - den følgende opgave (vedhæftet fil):

c) Bestem det tidspunkt, hvor væksthastigheden for antallet af guppyer i akvariet er størst.

På forhånd tak!

- Emilie

Vedhæftet fil: Opgave 10.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af PeterValberg

Din differentialligning er af typen: y' = ay(M - y)  altså logistik vækst.

Den fuldstændige løsning har formen:

f(t) = M/(1+ce-aMt)    hvor c er en konstant

Væksthastigheden for denne type vækst er størst når f(t) = M/2

du kan med andre ord bestemme tidspunktet t (størst væksthast.)
ved at løse ligningen f(t) = M/2 mht. tiden t.

Alternativt kan dette tidspunkt bestemmes som:

t = ln(c)/(aM)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Størst væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.