Matematik

Leibniz og newtons metoder...

08. februar 2014 af rikkemarie82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej...

Jeg sidder med min SSO, og har fået stillet opgaven:

Forklar hvordan man vha. Leibniz og Newton metode kan bestemme tangentens hældning i et punkt for kurven beskrevet ved ligningen y^2-x^2=0.

Det der forvirre mig er at jeg ved at isolere y, og dermed kan "oversætte" til et moderne funktions udtryk får at y = x. Og der er jo ikke meget mening at differentiere en ret linje!?!

Er det mig der isolere y forkert?

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man finder    (y+x)·(y-x) = 0 . Benyt så nulreglen til at isolere y, dvs y = x eller y = -x .

Man kan da udmærket differentiere en lineær funktion.


Svar #2
08. februar 2014 af rikkemarie82 (Slettet)

Mange tak for svar...


Skriv et svar til: Leibniz og newtons metoder...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.