Matematik

virksomhed

09. februar 2014 af avengers (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har et spørgsmål

en virksomhed fremstiller en vare. omkostningerne O(x) ved fremstilling af x tons pr. uge  af denne vare er givet ved

O(x) = x3 + 30x2 - 500x + 30

hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse. den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. tons.

hvordan bestemmes det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge hvis fortjenesten skal være maksimal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil et udtryk for fortjenesten

F(x) = 308·x - O(x)

Differentier funktionen F(x) og løs så ligningen F '(x) = 0 .


Skriv et svar til: virksomhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.