Matematik

Eksponentiel vækst

10. februar 2014 af absalonsskole (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en aflevering. Nogen der vil kunne forklare mig hvordan man løser:

En funktion er givet ved forskriften f(x)=13 * 1.082^x

a) Hvor mange procent vokser y med n°ar x vokser med 8?

b) Hvor meget vokser x med n°ar y vokser 40 %?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af mathon


                                        y2/y1 = 1.082x2-x1 = 1,082Δx

                                        1+ry = 1,0828 = 1,87853

                                         ry = py/100 = 0,87853

                                         py = 87,853%           

.

                                        1+0,40 = 1,082Δx       

                                        log(1,40) = log(1,082)·Δx

                                        Δx = log(1,40) / log(1,082) = 4,27


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.