Matematik

liniære funktioner

10. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er lidt lost omkring denne opgave :/ faktisk fra punk a-h 

Er der noge der lige kan guide mig.. alt sammen skal indskrives i excel

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Du skal starte med at finde a og b for at komme videre.

a= y2-y1/x2-x1

b= y1- a·x1

Dernæst kan du udfylde resten af skemaet, opstille en funktion og dernæst tegne graferne i excel.

Skriv hellere hvis du har konkrete problemer med resten ;)

Hvornår er det billigst at køre med den ene fremfor den anden ? Prøv at overveje om det er noget med skæringspunkterne.


Svar #2
10. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Hvad erdet præcis for nogle tal du har skrevet ?? Er rimlig forvirret

Og hvad erdet for nogle tal der står i det skema der er indsat på opgaven ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udtrykkene i #1 er udtrykkene for at finde den lineære forskrifts koefficienter a og b, når der kendes 2 punkter på den rette linie. Udtrykket for a er dog kun korrekt, når der benyttes parenteser:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Men disse udtryk skal slet ikke benyttes her. Man skal bestemme koefficienterne a og b i den lineære forskrift

y = ax + b .

I denne opgave kender man startværdien b og hældningskoefficienten a (antal kr pr km), så de lineære forskrifter for Henry og Tom kan umiddelbart nedskrives.


Svar #4
10. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Ok men jeg har staret med at udregne a og den er jo ummidelbart nem nok.. Og så i tabbellen har jeg lavet denne her udregning. pris hos henry: L*10+50 = og i starten af tabbelen der er skrevet står der 35 :S og jeg for det til - 0*10+50=50 så det er det jeg ikke forstår.. Altså hvorfor jeg for et andet tal en det der står i tabellen. Så er det bare nogle ubestemte tal de har skrevet eller hvordan ? 


Svar #5
10. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

lidt nemmer at vise hvis jeg lige uploader det jeg har skrevet... 

Vedhæftet fil:MySearchDial.url.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det, der vises i din første tabel i #0 er ikke korrekt for Henry. Det er blot et eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2014 af Christianos (Slettet)

a =  a·x+b -->  10kr·4km+50startgebyr.

d: Henry: a·x+b --> 10x+50, 

    Tom:    a·x+b --> 15x+20

f: f(x)=g(x) --> 10x+50=15x+20

   x=6

Hvilket betyder at op til 6 km er det billigst at køre med Tom, derefter med Henry.


Svar #8
10. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

ok aaammmmen så er jeg med heheh' jeg kunne nemlig ikke forstå at jeg ikke fik de samme tal hahah :) tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: liniære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.