Matematik

en kunde skal betale 115 kr, hvor mange bileder har kunden fået ?

12. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

en kunde skal betale 115 kr, hvor mange bileder har kunden fået ? 

Se oplysninger vedhæftet fil.. 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af 012343210

Du beksriver det ikke så godt. Men regner med at du tager udgangspunkt i følgende 2 ligninger:

Fotofix pris som funktion af billeder: f(x) = 1,25x

Billedbørsen som funktion af billeder: b(x) = 0,85x + 29 

Ved fotofix:

115=1,25*x

x=115/1,25=92 billeder

Ved billedbørsen:

115=0,85*x+29

115-29=0,85*x

x=(115-29)/0,85= 101 eftersom det er et kommatal har jeg rundt ned, da man ikke kan tale om de af billeder. Man kan så regne tilbage med den x og så finde ud af hvor meget han så har betalt:

b(x)=0,85*101 + 29 = 114,85


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2014 af laur1067 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår opgaven - men som jeg forstår det, så har kunden ved fotofix fået

115 kr/1,25 kr = 92 billeder

og ved billed-børsen har kundet fået:

(115 kr-29 kr)/0,85 kr =101 billede 

Ja, der kom så en anden først :) 


Svar #3
12. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

ok tusind tak :) Beklager jeg ikke lige fik det forklaret så godt :)


Skriv et svar til: en kunde skal betale 115 kr, hvor mange bileder har kunden fået ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.