Matematik

spørgsmål til en graf.

14. februar 2014 af StudyBeast (Slettet) - Niveau: C-niveau

h(x):=(x+3)/(x-1)

Ud fra denne her funktion har jeg lavet en graf i maple og jeg forstår ikke den graf jeg for

hvis nogen kunne hjælpe ville det være super :D

Vedhæftet fil: underlig graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad forstår du ikke ved den graf? Funktionen h(x) er ikke defineret for x = 1. Grafen har en lodret asymptote med ligningen x = 1, og en vandret asymptote med ligningen y = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2014 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2014 af SuneChr

# 0
På det vedhæftede er aftegnet asymptoten med ligningen x = 1 men ikke asymptoten med ligningen y = 1.
Er det den, du ikke forstår?
h (x)  fremstiller en polynomiumsbrøk, hvor tælleren og nævneren har samme grad, og koefficienterne til
x begge er + 1. Derfor er der vandret asymptote for y = + 1 .
Der gælder så, at         h (x) → 1  for  x → ± ∞
Eller omvendt, fordi der er nævnte grænseovergang, så er der asymptoten.


Skriv et svar til: spørgsmål til en graf.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.