Matematik

Areal af sandstrand

20. februar 2014 af karsten165 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)

sidder og har virkelig problemer med denne opgave. Så vil der er en der ville være rar at løse den, samtidig med at forklar hvordan man regner den ud, så ville det bare være super. Det er den sidste opgave i det vedhæftede fil nemlig opgave 11. jeg har problemer med.

Vedhæftet fil: Aflevering10 (1).pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2014 af PeterValberg

a) Sandstrandens areal svarer til integralet (arealet under grafen for g)

A=∫0100g(x) dx

b) Det forsvundne areal svarer til integralet (arealet mellem graferne)

A = =∫0100(g(x)-h(x)) dx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. februar 2014 af karsten165 (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)

kan det godt passe at spørgsmål a) giver 5550 og B)1350?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af SuneChr

I spørgsmål b) er der muligvis en lettere omvej, ved at betragte   0100 h (x) dx   som arealet en trapez,
hvor de parallelle sider er 30 og 54 og afstanden imellem dem 100. Hertil findes en færdig formel.
Integralet af g har man allerede "i hus" fra spørgsmål a).

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2014 af PeterValberg

ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Areal af sandstrand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.