Matematik

funktion

20. februar 2014 af avengers (Slettet) - Niveau: A-niveau

to funktioner f og g er bestemt ved

f(x) = √x

g(x) = 0,5x

hvordan bestemmes koordinaterne til skæringspunkterne mellem f og g?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af JesperHP (Slettet)

Hvis graferne for de to funktionerne skærer hinanden må g(x)=f(x)...find x


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2014 af mathon

                                       \small \sqrt{x} = 0,5x\: \: \: \: \: x\geq 0              ligningen kvadreres

                                        \small x = 0,25x^2

                                        \small 0,25x^2 - x = 0

                                        \small 0,25x(x-4) = 0                brug nul-reglen


Svar #3
20. februar 2014 af avengers (Slettet)

x = 4

hvordan finder jeg koordinatsættet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2014 af JesperHP (Slettet)

indsæt x i en af funktionerne... det er ligemeget hvilken de er jo lig hinanden i fundne x... da har du koordinatsættet, dvs. begge koordinater i punktet (x,y) hvor y=f(x)=g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2014 af JesperHP (Slettet)

men tjek nu lige om du ikke kan finde to punkter hvor de skærer hinanden jvf.  #2 om anvendelse af nulregel


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.