Kemi

Beregne den aktuelle.

22. februar 2014 af Idanelsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med de her opg. og har rigtig svært ved at forstå dem. Håber at der en sød sjæl der kan hjælpe. Det vil være en stor hjælp. 

pH for en 0,1 M NH3 opløsning blev målt til 11,13.

a) Beregn den aktuelle koncentration af NH4+ og NH3 i denne opløsning.
[NH4+] =

b)Opstil ligevægtsloven for ammoniaks reaktion med vand og beregn derpå Kb.
 

c) Bestem derefter hydronolysegraden  a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af mathon

a)
                     [NH4+] = [OH-] = 10-pOH M = 10-(14-pH) M = 10-(14-11,13) M = 0,001349 M

                     [NH3] = (0,1 M) - (0,001349 M) = 0,098651 M ≈ 0,099 M

b)
                             NH3 (aq)   +   H2O (l)   <--->   NH4+ (aq)   +   OH- (aq)

         ligevægtsloven:
                                                   [NH4+] • [OH-]
                                                 -------------------- = Kb
                                                          [NH3]
 

                                                        (0,001349 M)2
                                              Kb =   -------------------- = 1,84·10-5 M
                                                              0,099 M

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2014 af mathon

c)
                             NH3 (aq)   +   H2O (l)   <--->   NH4+ (aq)   +   OH- (aq)        
molariteter:           (1-α)·cb                                 α·cb                α·cb        

.
hydronolysegraden:
                                                     [NH4+]      0,001349 M
                                              α = ---------- = ------------------ = 0,01349 ≈ 1,3%
                                                     c(NH3)          0,1 M

                                           

                   


Skriv et svar til: Beregne den aktuelle.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.