Kemi

Nernsts lov

22. februar 2014 af sabrinalis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et problem med min SRO. Jeg skal beskrive Nernsts lov, og da jeg så er godt i gang opdager jeg en ligning der siger "Uo = Uo(standard) - (0,059V/z) * log Y   (25 grader C)".  Mit spørgsmål er så, hvordan beskriver jeg denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af khol (Slettet)

Er det tallet 0,059 V du undrer dig over?

http://en.wikipedia.org/wiki/Nernst_equation


Svar #2
25. februar 2014 af sabrinalis (Slettet)

Ja og hvorfor der står 25 grader C


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af khol (Slettet)

Nernst lov:

Ered = Eθred - (RT / zF) · ln Y

Ved 25 ºC kan ledet (RT / zF), hvor

R = 8.314 J/(K·mol)

T = temperaturen (298 K)

z = ladningen

F er Faradays konstant = 96485 C/mol

omregnes til værdien 0.0257 V

Desuden er der en omregningsfaktor på 2,303 når man går fra ln Y til log Y

2,303 · 0.0257 V = 0.059 V


Skriv et svar til: Nernsts lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.