Matematik

Hjælp til løsning af ligning

23. februar 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der der nogen, der kan hjælpe mig med at finde x:

-4x2+20x = 8x 

Jeg har prøvet lidt frem og tilbage, men kunne ikke få det til at gå op! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af mathon

                            

                              \small 4x^{2} - 12x = 0

                              \small x^{2} - 3x = 0

                              \small x(x - 3) = 0                   brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2014 af mathon

alternativt
                           \small \small 4x^{2} + \left (-12x \right ) = 0

              \small \small a = 4
              \small \small b = -12
              \small \small c = 0

                 \small \small d = b^{2}-4*a*c = (-12)^{2}-4*4*0 = 12^{2}
                 \small \sqrt{d} = \sqrt{12^{2}} = 12

                 \small x = \frac{-(-12)\pm 12}{2*4} = \frac{3\pm 3}{2}

                  \small x = 0   \small \vee   \small x = 3

  


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.