Matematik

Differentiere

23. februar 2014 af DongBang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er i gang med at lave en opgave, og er gået i stå, da jeg ike kan differientiere følgende ligning : s = 10 + 1/2*a*t2...   Man får oplyst, at a = -9,82 ... håber nogen kan hjælpe :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2014 af peter lind

Det er ikke en ligning men en funktion. Brig at (a*xn)' = a*n*xn-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2014 af mathon

                         s = -(1/2)·(9,8)·t2 + 10 = -4,9·t2 + 10

                         v(t) = ds/dt = -9,8·t


Svar #3
23. februar 2014 af DongBang (Slettet)

Mange tak begge 2 :) 


Svar #4
23. februar 2014 af DongBang (Slettet)

mathon - er det du har skrevet det endelige resultat, eller er resultatet s'(t)= (10) ' + (0.5at^2)' 
= 2*0.5at= at :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2014 af mathon

      Hvis du skriver den
                                               s = (1/2)·a·t2 + 10
      er
                                               ds/dt = v(t) = a·t   
      heri indsættes
      a = -9,8
      hvilket giver:                     v(t) = -9,8·t

.

      Hvis du i
                                               s = (1/2)·a·t2 + 10
      fra begyndelsen
      indsætter a = -9,8,
      fortsætter du med
                                               s = (1/2)·(-9,8)·t2 + 10 = -4,9·t2 + 10

                                               ds/dt = v(t) = -4,9 · 2·t = -9,8·t


Svar #6
23. februar 2014 af DongBang (Slettet)

ja okay, mange tak :) 


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.