Matematik

En funktion er gi

23. februar 2014 af Danieels (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der lige kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af mathon

1795640_600063330070647_922646740_n.jpg

                         y2/y1 = aΔx

                         10/3 = a5-1

                          a = (10/3)1/4 = 1,3512

                          b = y1 · a-x1 = 3 · 1,3512-1 = 2,2203

    f(x) = 2,2203·1,3512x          

 
logaritmisk:       

                       log(y) = log(1,3512)·x + log(2,2203)          


Svar #2
23. februar 2014 af Danieels (Slettet)

Hvad med bestem f(9)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Med f(x) = b · ax har man

f(5) = f(1+4) = b · a1+4 = f(1) · a4 ,

f(9) = f(5+4) = b · a5+4 = f(5) · a4 = f(5) · f(5) / f(1) = 10·10/3


Svar #4
23. februar 2014 af Danieels (Slettet)

Ah okay tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2014 af mathon

                      X2 = log(2) / log(a)

       Løs
                     f(x) = 2,2203·1,3512x = 90


Svar #6
24. februar 2014 af Danieels (Slettet)

Nu skriver jeg lige igen med funktionen med f(x) = g(x) hvordan kan jeg løse den


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2014 af PeterValberg

Sæt de to funktionsudtryk lig med hinanden

f(x) = g(x)
2,2203·1,3512x = 32·0,75x
1,3512x/0,75x = 32/2,2203
(1,3512/0,75)x = 32/2,2203
x·ln(1,3512/0,75) = ln(32/2,2203)
x =  ln(32/2,2203)/ln(1,3512/0,75)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
24. februar 2014 af Danieels (Slettet)

Tusind tak meget merer forståeligt nu


Skriv et svar til: En funktion er gi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.