Kemi
Hjælp til opgave med ligevægt
23. november 2005 af
Urobach (Slettet)
Hej. Har brug for hjælp med en opgave:
Ved Mondprocessen reagerer nikkel med carbonmonoxid efter reaktionenskemaet
Ni(s)+ 4 CO(g) -> Ni(CO)4(g) (I)
stardardentalpien for Ni(CO)4(g)er -601,58kJ/mol, og stoffets kogepunkt e 43 grader.
a)beregn den molare standartentalpi for reaktion.
I en lukket beholder findes CO(g)ved en given temp. Trykket i beholderen er 1,00 bar. Der tilsættes Ni(s)og og reaktion (I)forløber til ligevægt.
temp. fastholdes og når ligevægten er nået, har 80% af CO(g)reageret.
b) beregn trykket i beholderen ved ligevægt.
c)bestem temp. i beholderen.
d) betem intropien for reaktion (1), samt kommenter resultatet.
Nikkelmalm udgraves i områder, hvor der har været meteoritnedslag, ide meteoritterne indeholder nikkelsulfid.
Nikkelsufidet omdannes gennem en række procestrin til nikkel. Det dannede nikkel er urent og renses under undnyttelse af mondprocessen.
I beholder A forløber reaktion (I) ved 50 grader mens den modsatte reaktion forløber i beholder B ved 180 grader. gasblandingerne strømmer fra den ene beholder til den anden.
e) forklar, hvordan det urene nikkel renses ved processen, idet du argumenterer kvalitativt for valget af de to temperaturer.
Har lavet a, men b'eren kan jeg ikke lave. Heller ikke selvom jeg kigger på en gammel tråd der er om den. Kan simpelthen ikke se hvad man skal gøre.
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=68284&h=trykket%20i%20beholderen%20ved%20ligevægt
Mit spørgsmål er om man kan beregne c'eren uden at tage højde for trykket. Altså at man bare bruger van't hofs ligning
lnK = -deltaHm standard)/R * 1/T + deltaSm standard/R
Som sagt har jeg ikke kunnet lave b, så jeg ved ikke om det er meningsløst at regne den.
Ved Mondprocessen reagerer nikkel med carbonmonoxid efter reaktionenskemaet
Ni(s)+ 4 CO(g) -> Ni(CO)4(g) (I)
stardardentalpien for Ni(CO)4(g)er -601,58kJ/mol, og stoffets kogepunkt e 43 grader.
a)beregn den molare standartentalpi for reaktion.
I en lukket beholder findes CO(g)ved en given temp. Trykket i beholderen er 1,00 bar. Der tilsættes Ni(s)og og reaktion (I)forløber til ligevægt.
temp. fastholdes og når ligevægten er nået, har 80% af CO(g)reageret.
b) beregn trykket i beholderen ved ligevægt.
c)bestem temp. i beholderen.
d) betem intropien for reaktion (1), samt kommenter resultatet.
Nikkelmalm udgraves i områder, hvor der har været meteoritnedslag, ide meteoritterne indeholder nikkelsulfid.
Nikkelsufidet omdannes gennem en række procestrin til nikkel. Det dannede nikkel er urent og renses under undnyttelse af mondprocessen.
I beholder A forløber reaktion (I) ved 50 grader mens den modsatte reaktion forløber i beholder B ved 180 grader. gasblandingerne strømmer fra den ene beholder til den anden.
e) forklar, hvordan det urene nikkel renses ved processen, idet du argumenterer kvalitativt for valget af de to temperaturer.
Har lavet a, men b'eren kan jeg ikke lave. Heller ikke selvom jeg kigger på en gammel tråd der er om den. Kan simpelthen ikke se hvad man skal gøre.
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=68284&h=trykket%20i%20beholderen%20ved%20ligevægt
Mit spørgsmål er om man kan beregne c'eren uden at tage højde for trykket. Altså at man bare bruger van't hofs ligning
lnK = -deltaHm standard)/R * 1/T + deltaSm standard/R
Som sagt har jeg ikke kunnet lave b, så jeg ved ikke om det er meningsløst at regne den.
Svar #1
28. marts 2006 af tigerbjørn (Slettet)
Jeg sidder med den samme opgave og med det samme problem....Det ville være alletiders hvis der var nogen der kunne give et hint.
tak på forhånd:)
tak på forhånd:)
Svar #2
09. december 2019 af iajsten (Slettet)
du skal finde lnk dvs først finde ud af ligevægtskonstanten ved tryk 0,20/0,20^4=125 dvs ln(125)=4,8
du har en graf du så aflæser med den til x-aksen.. 1/T=det du har aflæst på x-aksen.
da har du temperaturen...
Skriv et svar til: Hjælp til opgave med ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
