Fysik

Kræfter som påvirker segway

24. februar 2014 af nille62 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-) 

Opgaven er vedhæftet.

Men jeg skal tegne de krafter som virker på segwayen og beregne strørrelsen af dem..

Jeg har lidt svært med at finde ud af hvilke krafter der virker.. 

Men jeg har indtil videre tegnet at vi har F_motor, så har vi F_gnid som går modsat, F_normalkraften, (som opdeles i F_2 og F_1 og tilsidst Ft.. Er dette helt forkert??

Jeg har så beregnet F_motor, og Ft og F1. F_normalkraften og F_2 ophæver vel hiananden???

Vedhæftet fil: ggg.png

Svar #1
24. februar 2014 af nille62 (Slettet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Fmotor som virker fremad i kørselsretningen

Fmodstand som virker bagud i forhold til kørselsretningen

FNormal som virker vinkelret på bakken

Ftyngde som virker lodret ned

Disse kan beregnes som:

Ftyngde = m*g

Kræfternes projektion parallelt med kørselretningen giver:

Fmotor = Fmodstand + Ftyngde * sin(v)

Kræfternes projektion vinkelret på kørselsretningen giver:

Fnormal = Ftyngde * cos(v)


Svar #3
25. februar 2014 af nille62 (Slettet)

Jeg har beregnet Fnormal ved at dele tyngde kraften op i F1 og F2 også sagt at Fn og F2 ophæver hinanden. også bare beregnet F1.. er det forkert??

og har sagt at Fmotor=Fgnid pga. konstant acceleration??


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Da accelerationen er 0 skal kræfterne ophæve hinanden. Fmotor er ikke bare lig med Fmodstand, da du også skal huske tyngdekraften (segwayen ville jo rulle baglæns ned ad bakken, hvis ikke det var for motoren).

Jeg kan ikke lige se, hvorfor tyngdekraften skal deles op i F1 og F2.


Svar #5
25. februar 2014 af nille62 (Slettet)

Jeg tænker bare at jeg får jo oplyst at der er konstant fart, og når der er det er Fres=0?? så tænkte at derfor måtte Fmotor=Fgnid??

eller hvis jeg deler tyngdekraften op i F1 og F2 og Fn og F2 ophæver hinanden.. Kan jeg så ikke sige Fmotor=Fgnid+F1??


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg tror egentlig, at vi har gjort det på samme måde. F1 er altså tyngdekraftens komposant parallelt med bakken og F2 er komposanten vinkelret på bakken? Så har vi:

F1 = Ftyngde*sin(v)

F2 = Ftyngde*cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2014 af 012343210

Fmotor=Fgnid+F1 er korrekt. skal bare være sikker på at din gnidning er den for luftmodstand gnidning mm. ik?


Skriv et svar til: Kræfter som påvirker segway

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.