Matematik

De samlede oprettelsesomkostninger ved et lån

25. februar 2014 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min opgave:

Et lånetilbud på 60.000 kr. afvikles med 48 månedlige ydelser på 1.800 kr., hvor i alle lånets oprettelsesomkostninger er indregnet. Der tilskrives  1,25 % pr. måned i rente.

        a)       Hvor store er de samlede oprettelsesomkostninger ved lånet? 

Jeg bruger GRYN formlen og kan det passe jeg så skal finde G ved at sige

60.000 * 1-(1+0,0125)-48 / 0,0125 = 64676.6 hvilket vil sige oprettelsesomkostningerne er 64676,6-6000= 4676,6 ?


Svar #1
25. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

Mener 1.800 og ikke 60.000 * 1 - ......


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal finde hovedstolen G ud fra den månedlige ydelse y, den månedlige rente r og antallet n af ydelser, dvs.

G = y·(1-(1+r)-n)/r = 64.676,67

Derfra trækker man de 60.000 .

#1

Dermed blev udtrykket korrekt.


Skriv et svar til: De samlede oprettelsesomkostninger ved et lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.