Matematik
Rettelse + Hjælp
23. november 2005 af
Malfoy (Slettet)
Hej Håber der er nogle der gider at rette disse opgaver:
Det antal buldozerey, der sjak til for at flytte jorden til en ny motorvej, er omvendt proportional med det antal dage x, der skal bruges til arbejdet. Det oplyses, at 7 buldozere kan udføre arbejdet på 25 dage.
a) Skriv en ligning, der kan udtrykke y ved x.
y
___ = k
x
k
____ = y
x
175
____ = y
x
b) Hvor mange buldozere skal der bruges, hvis arbejdet skal udføres på 17 dage?
c) Hvor mange dage skal der arbejdes, hvis entrepenøren kun har 4 buldozere?
Det antal buldozerey, der sjak til for at flytte jorden til en ny motorvej, er omvendt proportional med det antal dage x, der skal bruges til arbejdet. Det oplyses, at 7 buldozere kan udføre arbejdet på 25 dage.
a) Skriv en ligning, der kan udtrykke y ved x.
y
___ = k
x
k
____ = y
x
175
____ = y
x
b) Hvor mange buldozere skal der bruges, hvis arbejdet skal udføres på 17 dage?
c) Hvor mange dage skal der arbejdes, hvis entrepenøren kun har 4 buldozere?
Svar #2
23. november 2005 af Mirage.dk (Slettet)
Du har y(x)=175/x.
b) y(17)=175/17=10,29 ~ 11 buldozere.
c) y(x)=4 <=> 4=175/x <=> x=175/4=43,75.
b) y(17)=175/17=10,29 ~ 11 buldozere.
c) y(x)=4 <=> 4=175/x <=> x=175/4=43,75.
Skriv et svar til: Rettelse + Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
